Mötet arrangerades av Life Academy för att sprida kunskap om informations- och kommunikationsteknik i skolan.

Som en del i ett utbildningsprogram besökte gäster från nio länder i Afrika, Asien och Östeuropa i går Herrhagsskolan. Besökarna fick lära sig hur elever och lärare i skolan använder sig av informations- och kommunikationsteknik (IKT), och barnen fick i sin tur träna sig på engelska, geografi och möten med andra kulturer.

– Det gick jättebra, jag ställde frågor om religion och berättade om hur vi får läxor på våra telefoner eller surplattor. Det tyckte de var jättehäftigt, säger Elvin Larsson som går i årskurs sex, efter att han intervjuat två besökare från Zimbabwe.

– Vi pratade om djur också och bytte mailadresser så att de kan skicka bilder på sitt land.

Elvins lärare Susanne Ivarsson Bengtsson skiner upp.

– Det är precis det vi är ute efter, vi jobbar med att ta in verkligheten i skolan. Samtidigt får eleverna träna på sina kunskaper i Engelska och SO, säger hon.

Besökarna är både lärare och beslutsfattare inom utbildning i sina hemländer och ska under sin tid i Sverige arbeta med ett projekt de vill förverkliga när de återvänder hem.

– Vi har haft en deltagare från Bangladesh som vid ett tidigare besök på Älvkullen lärde sig hur IKT används i undervisningen och använde det till att skapa en resursbank med böcker för blinda elever i Bangladesh efter svensk modell, berättar Sailaja Kurnool som arbetar för Life Academy som arrangerar projektet med stöd från Sida.

– Det är ett bra exempel på hur de medverkande blir så kallade change agents i sina hemländer, där de arbetar med just det, att förändra till det bättre med hjälp av IKT, tillägger hennes kollega Sara Eriksson.