I Sverige har mycket av rapporteringen handlat om Donald Trump, den republikanska kandidat som leder överlägset, och hans rasistiska uttalanden som varvas med kreativa sätt att förlöjliga sina motståndare.
Ett helt annat klipp som fått stor spridning i USA är från ett möte där en kvinna, med gråten i halsen, berättar om hur det är att leva på 100 000 kr om året. Hur det är att ha en examen och tre, ibland fyra och fem jobb, men ändå inte få pengarna att räcka vid månadens slut då arbetsgivarna vägrar betala mer än minimilönen. Hur det är att vara ensamstående mamma och behöva be sina föräldrar om ekonomisk hjälp.
Klippet är från ett valmöte med Bernie Sanders som kandiderar till att bli demokraternas presidentkandidat. Sanders svarar kvinnan att det är modigt av henne att berätta. Och att fler berättelser som hennes behövs för att en förändring ska bli möjlig.
Budskapet i Sanders kampanj har sedan start handlat om de växande klassklyftorna. Sanders stöd växer eftersom hans berättelse bottnar hos miljoner amerikanerna som, precis som kvinnan i klippet, arbetar hårt och ändå knappt får vardagen att gå runt. Detta samtidigt som den rikaste procenten blir allt rikare på ett sätt som nu också drabbar medelklassen. Inte ens kraschen på Wall Street minskade de rikas makt. Tvärtom.
Det är därför Sanders, som kallar sig demokratisk socialist, kan samla många bakom krav på höjda minimilöner, lagar mot lönediskriminering, fri sjukvård till alla, avgiftsfria universitetsstudier och höjda skatter för de rikaste.
Hillary Clinton är, och har länge varit, storfavorit till att bli demokraternas presidentkandidat. Men i Iowa är det nu helt jämt mellan Clinton och Sanders.
Clinton har gång på gång upprepat att demokraterna måste välja en kandidat som inte bara har visioner utan som också kan slå republikanerna. Vi kan inte instämma mer, har Sanderskampanjen svarat.
I opinionsundersökningar där partiernas kandidater ställs mot varandra vinner både Sanders och Clinton mot Trump, men Sanders vinner med dubbelt så stor marginal. Och mot Ted Cruz, som ligger två bland republikanerna, vinner Sanders med tre procentenheter medan Clinton förlorar knappt.
Efter Iowa väntar New Hampshire där Sanders leder med 15 procent. Två segrar på rad kan skapa ett momentum i Sanders kampanj vilket lär behövas eftersom Clinton leder med 15 procentenheter på nationell nivå.
Oavsett hur det går på måndag är Sanders redan en vinnare. Clintons kampanj handlar allt mer om jämlikhet och även de republikanska kandidaterna pressas nu på vad de vill göra åt de växande klyftorna. Det politiska samtalet i USA är förändrat.
Kanske kan presidentvalet innebära en förändring på riktigt för alla de som bär hela USA på sina axlar.