Han säger det med betoning på ”lite”, för från det att förslaget om en ny moské/samlingslokal vid gamla Rudsrondellen först dök upp har motståndet hela tiden varit måttligt.
– Vi kallade ju till ett förmöte tidigare i september, just för att vara extra tydliga och föregripa missförstånd och misstolkningar. Det kom en del kritik då, men nu under samrådet har det varit relativt lugnt.
Även på samrådsmötet den 8 december gick det lugnt till väga, enligt Nordholm.
Av cirka 40 på plats kom de flesta från de föreningar som ligger bakom byggplanerna. Två-tre deltagare ställde frågor, bland annat om skattebetalarna får bekosta projektet på något sätt. Så är dock inte fallet:
– Nej, plankostnaden får de som vill bygga stå för fullt ut.
Av de tre skrivelser som ändå lämnats in är en av dem formulerad som ett överklagande. Moskén passar inte in i stadsbilden och får negativ påverkan på Nobelgymnasiet och bostadsområdet intill, anser mannen. Problemet? Först efter att planen antagits kan den överklagas.
En granne är vidare ”otroligt besviken på att ni ska bygga en moské utan att få godkännande av oss som bor i området. Hur tror ni att området ser ut om 5-10 år?”
Och en skribent tycker slutligen det är bra att det blir en lokal till folket där man kan mötas på lika villkor, men att kvinnor och män bör få vistas i samma rum och inte uteslutas vid bön.
Men det är alltså allt, med reservation för att några sent inkomna skrivelser kan dyka upp. Och även de myndigheter – länsstyrelsen, Trafikverket med flera – som yttrat sig har mycket lite att invända emot.
– Det kan ju faktiskt vara så att de flesta tycker det är ett riktigt fint förslag, att arkitekten utnyttjat de tillgängliga ytorna på ett bra sätt, säger Daniel Nordholm.
Åsikterna ska nu sammanställas, sedan blir det en ny granskningsomgång där det går att tycka till igen. Framåt mars ska planen vara klar att klubbas.