I dagsläget är makarna de enda anställda vid det aktuella apoteket. André Osinga måste lämna sitt jobb nu på måndag. Han känner sig diskriminerad och säger att hans fru kollade med sina överordnade innan hon anställde honom.

– Jag började 1 juni och fick en provanställning på heltid i sex månader. En tid därefter sa min frus överordnade att hon måste säga upp mig eftersom vi är gifta, säger André som tycker hela situationen är illa skött av Kronan.

Frun säger att det vid andra apotek inom företaget finns personer som är nära anhöriga med samma befattningar som hon och hennes make. Hon tillägger att hon bett att få ta del av policyn företaget hänvisar till med någon skriftlig sådan information har hon inte fått tillgång till.

När André slutar minskas bemanningen vid Likenäsapoteket till hans hustru på heltid som chef samt en tjänst på 25 procent.

Kronans regionchef Mats Wänlund säger att han inte kan eller får ge några kommentarer kring fallet eftersom Kronan är ett börsbolag.

Magnus Hildebrand, regionchef i Värmland vid fackförbundet Unionen, säger att Kronans apotek inte begått några brott mot kollektivavtalet när en medarbetare tvingas sluta för att han är gift med butikschefen. Att det finns en policy som säger att en medarbetare och en chef vid en apoteksbutik inte får vara gifta eller nära släkt är heller inte otillåtet, tillägger han.

– Däremot är det inte bra om man från ledningshåll ena stunden uttrycker att det är okej för att andra stunden säga att det inte är okej. Och att man sedan inte har något skriftligt att visa upp är heller inte bra.