– Totalt sett har publiksnittet ökat, säger han.
566 åskådare på Djurgården–Växjö, 1 594 på Färjestad–Luleå. Det blev en publikflopp när de första 16-delsfinalerna i Champions Hockey League spelades.
Bo ”Kulon” Lennartsson medger att det inte är tillräckligt bra.
– Det är klart att det är lite av en besvikelse, säger han och fortsätter:
– Samtidigt låg matcherna lite dumt till. I Färjestads fall hade de hemmapremiär på lördagen, CHL på tisdagen och ny hemmamatch på torsdag. Djurgårdens siffra är ju mer av en ”shame”, som de säger, fortsätter han.
På tisdagskvällen spelades samtidigt 16-delsfinaler i Tjeckien, Slovakien, Tyskland, Österrike och Finland. Och det tydligt att de stora publikmatcherna spelades söderut, exempelvis lockade Düsseldorf–Kärpät 5 431 åskådare medan 5 038 såg Kosice ta emot Skellefteå.
– Nere i Europa har det generellt sett varit bra siffror i gruppspelet och det håller i sig. Jag var själv ute i mindre hockeynationer som Frankrike och Skottland under gruppspelet och det var fantastiskt, säger Lennartsson.
Publiksnittet har ökat under den andra säsongen av CHL.
– Vi låg någonstans på 3 000 i snitt förra säsongen med alla matcher. Nu är snittet nästan 3 500, det är en klar ökning.
• Men den svenska publiken är svårflörtad.
– Det förbryllar mig lite och det är en stor besvikelse att inte fansen dyker upp. Jag tror att det har mycket med att göra med att vi har en väldigt stark inhemsk liga jämfört med en del som finns neröver.
Anledningen till att Färjestads supporterförening Bryggeriet valt att bojkotta CHL för att vissa klubbar har en gratisplats ger inte ”Kulon” mycket för.
– För att det här skulle bli av över huvud taget lade vi en treårsplan där klubbarna investerade och förband sig att vara med. Vi behövde de starka klubbarna under uppbyggnaden. Jag fick på pälsen under European Trophy då det var helt stängt men nu är mästarna och seriesegrarna från alla ligor med, systemet är vattentätt.
• Kommer systemet att förändras?
– Det kommer att luckras upp. Men de här första åren gäller det att bygga turneringen och få en stabil bas att stå på. Vi vill undvika det som hände i de två tidigare försöken och hamna i händerna på Internationella hockeyförbundet eller ryska pengar och finansiärer som drar sig ur.
• Hur går arbetet med att få in KHL?
– Skulle vi få in några KHL-lag skulle det kännas komplett. Men diskussionen med ryssarna är inte enkel, de vill ju egentligen haffa svenska lag till sin liga och deras mål och syfte är inte främst att bygga europeisk hockey utan att göra sin liga bättre.
• Tror du på en ljus framtid för CHL?
– Jag känner positivitet. Men efter nästa år får vi givetvis utvärdera och se vart det tar vägen, säger Bo ”Kulon” Lennartsson.