– Det är egentligen bra standard, men dyra lösningar, säger hon.

Modulerna har varit mer behövda än vanligt under de senaste åren.

När Hagaborgsskolan revs och ersattes av en helt ny byggnad användes tillfälliga paviljonger i ett och ett halvt år.

Även på Stockfallets skola har baracker varit i bruk, efter att skolans huvudbyggnad fått stänga på grund av vattenskador och allergiframkallande förhållanden.

I höst flyttar förskolan tillbaka till sina ordinarie lokaler – men grundskolan kommer att inhysas i moduler fram till att skolan har blivit renoverad.

– Allt eftersom byggnaderna har blivit dåliga har modulerna blivit fler, säger Christina Widén.

En modul används också på Hultsbergsskolan.

– Men den ska bort i samband med ombyggnationen där. Vi försöker jobba ned kostnaderna i samband med renovering och tillbyggnader.

Totalt landade barn- och ungdomsförvaltningens nota för tillfälliga undervisningslokaler på 5 440 000 kronor under 2014. Förvaltningens totala hyresbudget, som avser lokaler för för- och grundskolor, ligger på ungefär 155 miljoner kronor.

– Min åsikt är att vi ska försöka undvika paviljonger och tillfälliga moduler. Men ibland måste man tillfälligt ha paviljonger. Vi gör det tillfälligt när vi inte har något annat val och försöker undvika det så långt det går, säger Christina Widén.

De flesta modulerna hyrs av privata företag, men teknik- och fastighetsförvaltningen äger några paviljonger som står till barn- och ungdomsförvaltningens förfogande.

– Det blir billigare, naturligtvis. Samtidigt är det tillfälliga lokaler det också, som man helst vill undvika. Det är bättre med vanliga pedagogiska lokaler.