Björklund håller presskonferens.
När Birgitta Ohlsson har tillkännagivit att hon vill bli partiledare för Liberalerna måste majoren, han hänvisade faktiskt till sin yrkesbakgrund, förklara varför han ska vara kvar. Med hänvisning till det omfattande "förändringsarbete" som partiet befinner sig i anser han att det är ytterst olämpligt att ha en personstrid under sex månader innan landsmötet i november.
Vari består då detta förändringsarbete? Kommer "batongliberalerna" som bara har ett väljarstöd på fem procent att ändra sin politik i grunden? Nej, naturligtvis inte.
"Förändringsarbetet" går ut på att hitta på nya sätt att uttrycka sin nyliberala politik. En grundbult i den är som bekant valfrihet att göra vinster inom vård, skola och omsorg. Vår valfrihet innebär att vi kan välja på vilket apotek vi ska köpa våra mediciner, till vilken bilprovning vi ska åka med vår gamla Volvo, i vilken skola våra barn ska gå i och vem som ska driva äldreboendet som ska ta hand om gammelmormor. Privatiseringen har blivit så absurd att privata hörcentraler kan kränga hörapparater för 16 000 kronor som genom landstinget kostar 600 kronor.
Nej, arbetet består i att komma på nya fraser för att driva samma nyliberala politik. När arbetet är slutfört kommer väljarna att matas med välformulerade fraser som ska upprepas av politiker som alltmer antar papegojors sätt att beskriva världen.
Utmanaren Birgitta Ohlsson skrev nyligen boken "Duktiga flickors revansch". Temat är nyliberalt och de tjejer som inte väljer att vara duktiga får skylla sig själva. En av dessa kan nu få chansen att vara skattefinansierad husa hos liberalernas blivande partiledare.