I tidigare klubb- laget Djurgården spelade hon tre SM-slutspel – och var med om guldet 2014. Lägg därtill ett JVM-guld och två A-landskamper, så står det klart vilken fin värvning KIBF gjort.
– Jag är jättenöjd över att vara här. I Djurgården var man en i mängden. Här har jag en helt annan roll och det behövde jag för min utveckling, säger Dahlström.
• Din upplevelse av klubben efter en vecka på plats?
– Det känns jättebra. Först och främst känns det mycket proffsigare än det jag varit med om de senaste åren. Där man lovade och lovade saker som sedan inte blev av, säger Dahlström och syftar på den sorgliga historien med Djurgården, som efter pajkastning och spelarflykt till slut drog sig ur SSL.
Dahlström är också nöjd över vad hon sett på träningarna.
– Det är ett ungt och utvecklingsbart lag som jag tror kan lyfta sig rejält i år, säger hon.
En uppfattning som nye tränaren Henrik Flognman ställer sig bakom. Delvis på grund av nyförvärven.
– Det är några unga, men trots det väldigt rutinerade spelare. Spelare som vill göra skillnad, som Emma och Dragana (Mrksic), som kommer in med en vinnarmentalitet i laget. Förut har man i laget kanske varit nöjd med att ”bara” förlora med 3–2, det kommer vi inte att vara nu, säger Flognman, som också fått en bredare trupp att arbeta med jämfört med tidigare år – 22 utespelare och två målvakter.
– Vi vill ha en större konkurrenssituation i laget, samt bättre klara av skador under säsongen.
Den nye tränaren har också ett infört ett nytt spelsystem, där laget mycket mer ska äga boll och få längre anfall.
– Laget har haft för bråttom att komma till avslut. Vi måste lära oss att ha mer tålamod, samt att alltid passa spelare i rörelse. Målet är att; om motståndarna vinner boll, så ska inte deras första tanke vara att gå till anfall – utan att de ska vara så trötta att de vill ta ett byte, säger KIBF-tränaren.
Laget kommer också att träningsmatcha mycket tuffare än vad man gjort tidigare år. Bland annat kommer man att möta topptippade Pixbo och Rönnby före seriestart.
– Vi kan inte sträva uppåt, om vi inte vet vad som krävs, säger Flognman.