– Spontant låter det som ett omöjligt projekt säger hon och hänvisar till att 90 procent av ungdomarna i målgruppen har tillgång till en smart telefon.

Läs också: Unga positiva till åldersgräns på sociala medier

Christina Olin Scheller menar vidare att ungdomar har sitt liv på nätet, vilket är ett sätt att kommunicera och träffa kompisar, samt att det finns flera pedagogiska fördelar med sociala medier.

– Genom att skriva och kommunicera mycket får man många språkliga repertoarer. Och Facebook har sitt sätt att formulera sig, Snapchat sitt. Språk är makt och ju bredare repertoar, desto mer makt.

– Självklart finns många idéer och tankar om att skydda utsatta barn på nätet. Men de farorna finns lika mycket utanför sociala medier, säger Christina Olin Scheller.

Hon får medhåll av marknadsföringsprofilen Gunnar Bark i Karlstad. Han anser att förslaget är ”galet” och att man inte kommer åt de verkliga problemen med reklam och nätmobbning.

– Det här är fel väg att gå, att stänga ute unga människor från en del av samhället. De unga umgås och får kunskap där. Skulle det bli en åldersgräns skulle jag garantera dem att få använda mitt konto.