Munkforsspelaren tog emot ett elakt slag mot ögat och det började genast blöda ymnigt. Rone fick därefter sy fem stygn mot ögat och fick dessutom en inre blödning av rappet.

Goda nyheter är dock att hans syn förmodligen kommer att bli helt återställd.

– Svullnaden börjar lägga sig och läkarna tror för tillfället att det inte ska bli några bestående skador. Men jag ska snart på ett tredje återbesök, säger Rone.

Förseelsen på isen gav Filipstadsspelaren 2+2 i utvisningsminuter.

Filipstadsspelaren hävdar dock sin oskuld i situationen och beskriver det som en olyckshändelse.

Men där håller inte Rone – som lämnat in en polisanmälan – med.

– Jag har ögonkontakt med killen i två sekunder innan han sätter upp klubban i ansiktet på mig. Men jag tycker även beteendet efter smällen antyder på att det var avsiktligt. Jag har inte hört ett ljud från ledningen i Filipstad eller spelaren själv, trots att jag skickat en bild på hur ögat såg ut, säger Rone och fortsätter:

– Sen när jag ligger ner på isen åker spelaren och skriker att jag filmar. Det är respektlöst. Jag är självklart besviken, jag tycker det är brist på empati.

Anmälningar som kliver utanför sportens eget rättväsende är ovanligt och anmälan är rubricerad som grov misshandel.

– Jag tycker det var det enda sättet att ta det vidare, jag tycker inte man ska vara ute efter att skada varandra medvetet, säger Rone.

Han har inga tankar på alls vad det kommer att leda till, men ser det framför allt som en markering.

Hans lag, IFK Munkfors, är tydliga i sin kommunikation att polisanmälan kommer från spelaren själv och inte föreningen. Däremot ska man ha lämnat in en händelserapport till förbundet.

Det är inte första gången som en idrottshändelse låter det allmänna rättsystemet blåsa i pipan, snarare än idrottens eget regelverk.

I somras åtalades en 24-åring för en våldsam tackling under en division 7-fotbollsmatch i Värmland. Fallet skapade stor uppmärksamhet och spelaren som var utpekad för brottet blev till slut friad.