– De som bor här är nöjda. Tolv stycken skulle åka härifrån i dag, men de vill inte flytta, säger Husein Crncevic, ansvarig för boendet.
13 personer är anställda av Alanyum för att arbeta på boendet.
– Det här rör inte bara oss, räknar vi in våra familjer drabbas ett 50-tal personer. Vi har ont i magen, vad händer politiskt? Storfors kommer att bli helt dött.
Personalen vid asylboendet är kritisk till Storfors kommun som de anser är orsaken till att avtalet sägs upp. Kommunen har ifrågasatt att Migrationsverket gett tillstånd till boendet eftersom lokalerna enligt bygglovet inte får användas till boende och har utfärdat ett viteskrav på 420 000 kronor varannan vecka om inte boendet är tömt till 8 februari.
– Det här boendet är mycket bättre än många andra. Titta vad som händer vid HK Center i Kristinehamn. Vi har inte behövt ringa polisen, här är lugnt. Vi har vakter här, även om det inte behövs. Vi har familjer att försörja, nu skickar Storfors oss direkt till socialen.
Under tisdagsmorgonen berättade personalen vid boendet att Migrationsverket kommit till Storfors för att flytta tolv personer.
– Det är tre familjer. De vill inte flytta frivilligt. De har inte fått någon information, de vet inte vart de ska, sa Meysam Panahi. De har bara fått tillsägelse att de ska packa.
Enligt personalen har stora förbättringar skett under de månader asylboendet hållit öppet och att verksamheten innebär att fler handlar i Storfors butiker.
– Allt fungerar här. Jag kan jämföra med hur det var när jag kom till asylboendet på Marieberg i Kristinehamn 1992, säger Husein Crncevic.
Haitham Diab berättar att bortemot 150 personer i dag finns på boendet.
– Vi som gått samma väg förstår människorna här. Vi har varit i samma situation, säger Husein Crncevic.
Dima Aladel har kommit hit tillsammans med sin familj från Syrien. De var en av de familjer som skulle flytta under tisdagen. Hon är mekanisk ingenjör, hennes bror är tandläkare, pappa läkare och systern psykolog.
– Vi vill vara här, vi vill inte åka. Jag försöker lära mig svenska.
Meysam Panahi menar att Migrationsverket inte kan tvinga dem att flytta.
– Vi har förklarat för dem att de inte behöver åka om de inte vill. Vi funderar på att göra en manifestation hos Storfors kommun någon dag.