Det var efter kommunens besked att man minskar anslaget till nästa år från 190 000 till 150 000 kronor och 2018 helt slutar bidra ekonomiskt som kammarmusikföreningen tog beslutet.
– Det var ju en rejäl putsning av anslaget, inte så upplyftande. Det är ideella krafter som har jobbat med festivalen och ska det gå den här vägen är det ingen som orkar fortsätta, säger Lars Bergqvist som är kassör i Forshaga kammarmusikförening.
Han har förståelse för kommunens ekonomiskt trängda situation men tycker ändå att beslutet att skära ner bidraget är märkligt.
– Jag tycker att kommunen har ett relativt fattigt kulturutbud och att då ge sig på det som har hållit världsklass under tio år och gett Forshaga rubriker i media tycker jag är en konstig prioritering.
Kammarmusikdagarnas konstnärliga ledare Per Öman instämmer.
– Det är precis vad jag känner också. Kommunen har ju varit med och byggt upp detta och det kan ju ses som en väldigt dålig investering när de nu raserar det så kvickt. Det är för lätt att skära ned på kulturen.
Han menar att även om det skulle fungera att genomföra en festival med ett bidrag på 150 000 kronor nästa år så vill man sätta ner foten.
– Det är viktigt att markera att vi inte tycker det är ok. Dessutom skulle det aldrig gå att arrangera festivalen med 75 000 kronor, som det var meningen att vi skulle tilldelas för 2017.
Per Öman har ställt in sig på att det inte blir någon mer festival, men fortfarande finns där en förhoppning om att Forshaga kommun drar tillbaka beslutet.
– Jag hoppas de ska inse att kammarmusikdagarna är ett viktigt event för Forshaga. Det pratas mycket om den här festivalen bland mina kollegor.
Han har många fina minnen från de tio åren.
– Det är fantastiska upplevelser man har haft. Alla dessa nya och gamla musikvänner som vi har haft här och att se publikens uppskattning. Det har varit häftigt att uppleva. Tänk att det fungerade i lilla Forshaga att ha en så här framgångsrik festival. Det är ett nederlag att det slutar på detta viset.