– Det blev nån slags skildring utifrån en ärrad kvinnas vinkel, säger hon.

Bakom artistnamnet döljer sig Isabel Sandblom från Sollentuna. Hon debuterade som Syster Sol med albumet ”Dömd att bli bedömd” 2009 och har sedan dess släppt ytterligare två album. Hennes texter handlar oftast om att vara kvinna i dagens samhälle men på Baglady blickar hon också tillbaka i historien.

– Man kan säga att den symboliserar en kvinnas kamp genom årtiondena fram till vad vi står för i dag. Jag tycker att den typen av berättelser saknas lite i svensk musik, i alla fall inom min genre och inom hiphopen.

Hon vill skriva personligt och nära men samtidigt hitta budskap som alla kan relatera till.

– Reggae handlar mycket om att vi alla är del av samma enhet. One love. Det tänket gillar jag, text- och vibemässigt finns det något i reggaen som jag verkligen tycker om. Genren innehåller ofta humor och är inte så pretentiös.

Isabel Sandblom vill inte profilera sig som någon kvinnokämpe, det är inget medvetet val.

– Men i och med att det är en kamp som jag själv gör i en värld som ser ut som den gör så blir det naturligt att det speglar av sig i mina texter. Jag skriver om saker jag kan relatera till. Att vara kvinna i dagens samhälle har både sina för- och nackdelar.

• Kommer du att utforska någon annan genre i framtiden?

– Jag gör ju annan musik också, skriver låtar till andra och eget mest bara på kul. Men Syster Sol är nog ganska fast i reggaeträsket tror jag.

Hon gläds åt att många artister inom samma genre är på uppgång. Isabel Sandblom nämner bland andra Antonio D, Essa Cham och Kajsa Karp som exempel.

– Men jag har inte jättekoll på de yngsta, vilket jag borde ha.

• Hur skiljer sig den här typen av evenemang från dina vanliga spelningar?

– Det blir en lite kortare konsert och jag kommer att ha en dj med mig. Jag har precis avslutat en sommarturné med mitt band så det blir en lite annorlunda touch i kväll.