Kommunalrådet Tobias Eriksson (S) säger heller inte blankt nej till att kommunen går in som ägare eller delägare i Sunne Vattenland.
– Det skulle vara att ta bort förutsättningslösa diskussioner som vi har om jag säger det ena eller det andra och utesluter något, säger kommunalrådet om sitt svar på frågan om ett kommunalt övertagande.
Han betonar att kommunens utgångspunkt är att en entreprenör tar över anläggningen.
– Vi ser helst att det kommer någon extern som tar över och utvecklar verksamheten i området.
Att Sunne Vattenland går i konkurs berättade VF om i går.
– Alltid tråkig när det är konkurs. Det är arbetstillfällen vi går miste om. Men Vattenlandet är en aktivitet som är utomhus och väderberoende. Har man inte haft många väldigt bra år tidigare så det finns en god ekonomi då kan vädret ställa till väldigt mycket, säger Tobias Eriksson.
Politikerna i Sunne diskuterar intensivt framtiden för hela Kolsnäsområdet där Vattenlandet finns. Åsikterna är många och går isär. Under vårvintern startade kommunen diskussioner om ägardirektiv och bolagsordning för kommunala bolaget Sunne Turism som ansvarar för Kolsnäsområdet.
– Översynen görs för att möjliggöra ett breddat ägande, en möjlighet som redan finns, men det blir lite mer aktuellt i en sådan här situation när det finns ett objekt som helt plötsligt kommer att få ny ägare, säger Eriksson.
• Ingår en försäljning av Kolsnäsområdet i diskussionerna?
– Nej vi pratar breddat ägande.
• När är det här arbetet klart?
– Nu har vi fått in remissvaren som sammanställs. I september har allmänna utskottet möte och då kommer frågan om bolagsordning och ägardirektiv upp.
Han tillägger:
– Sedan kommer vi jobba vidare med frågan för att senare komma till kommunstyrelsen och fullmäktige för ett beslut om vi vill ända eller om vi ska köra på samma sätt som i dag. Vi har ju som sagt redan i dag möjlighet att ha ett breddat ägande.
• Men varför ser ni över bolagsordning och ägardirektiv för Sunne Turism om den möjligheten redan finns?
– Vi ser alltid över ägardirektiven om vi vill se över vilken typ av verksamhet Sunne Turism ska jobba med för att stimulera turistnäringen. Vad gör vi när vi ser att vi haft en förändring av turistbranschen i Sunne? Vissa delar av länet har haft en större ökning och det har inte vi haft och då vill vi se över om vi ska jobba på annat sätt.
Sunne Vattenland hette från början Sunne Vattenpark. Initiativet till anläggningen togs av Sunne Turism i samarbete med arkitekten Istvan Foth. Vattenlandet har tidigare gått i konkurs 2007 och 2010.